Back to top

SFIS Mellansveriges Teknikdag 2020

Välkommen till Teknikdagen

SFIS Mellansveriges Teknikdag 2020

En digital vardag?

 

Onsdag 14/10 Arbetets museum, Norrköping

#teknikdag2020

SFIS Mellansveriges Teknikdag för 2020 är en dag med välmatat program.
I år är det digitala utmaningar i centrum. Men vi har också en utmaning för dig som deltagare denna dag – vem blir vår femte talare? Vem har du drömt om att lyssna på? Vem ger ytterligare stjärnglans åt Teknikdagen 2020?

Redan nu är fyra spännande talare klara inför denna den 16:e Teknikdagen 14/10 i Norrköping.

Välkommen!

 

  • 09:30-10:00                 Kaffe/te och registrering
  • 10:00-10:40                 Virtuellt konferenssystem, Fredrik Löfgren
  • 10:45-11:45                 Digitalsnack, Jenni Laapotti
  • 11:45-13:00                 Lunch
  • 13:00-13:40                 Digitala system, Jonas Söderström
  • 13:45-14:25                 Sökalgoritmer, Jutta Heider
  • 14:25-15:15                 Kaffe
  • 15:15-16:00                 Poddar, Annelie Norberg
  • 16:30-                           Pubbesök, för de som så önskar, samordnas på plats.

 

Pris för medlem 500:-.
Pris för ickemedlem 900:-.

 

Lunch och kaffe/te ingår.

 

Anmäl dig med namn, arbetsplats, fakturaadress (ev. fakturareferens), mailadress samt om du är medlem i SFIS till Mats Berggren mats.berggren@vti.se .

Anmälan senast 4/10. Anmälan är bindande men kan bytas inom organisationen. Vi har 120 platser.

Om du har allergier eller andra önskemål kring maten, meddela detta i samband med anmälan. Lunchen serveras som buffé.

 

 

Om våra talare

Annelie Norberg är universitetsadjunkt vid Linköpings universitet med att undervisa i användandet av poddar och dess roll. Bland annat deltar hennes studenter i en podcasttävling. Annelie ska berätta och visa oss hur man kan arbeta med detta mångsidiga medium.

Jutta Haider, professor vid bibliotekshögskolan, presenterar sin forskning om algoritmer och källkritik, där hon undersöker ungas förståelse av internetalgoritmer och samhällets förväntningar på källkritik. Utifrån preliminära resultat diskuterar hon frågor såsom: Hur navigerar man i ett algoritmstyrt informationslandskap? Finns det olika syn på syftet med källkritik? Vilken medie- och informationskunnighet är möjlig i dagens plattformsamhälle?

Jenni Laapotti driver tillsammans med Cecilia Victoria Kärrberg en av Sveriges mest uppskattade sociala mediepoddar Digitalsnack samt Digitalsnack Social Mediebyrå. 2019 var de arrangörer och moderatorer för årets sociala mediespår på Internetdagarna. Digitalsnack Mediebyrå hjälper företag i hela Norden att effektivisera öka effekten av sociala medier.

Vill du att ha en uppdaterad bild av hur Instagram fungerar som kanal och hur du kan nyttja dess funktioner till din fördel?  Dessutom kommer du ha massor av konkreta tips på verktyg och arbetssätt att använda för att underlätta och effektivisera ditt sätt att jobba med Instagram. Få praktiska exempel på olika funktioner och strategier för att lyckas skapa engagemang, nå ut till nya målgrupper

Jonas Söderström är mest känd för ”Jävla skitsystem”, boken och sidan om de digitala system som alla jobbar med men som har vissas utmaningar att fungera tillsammans. Jonas kommer tala om detta och vikten av en bra digital miljö.

Den femte talaren för dagen är ännu inte klar. Vem drömmer du om som talare på Teknikdagen? Lämna ditt förslag till SFIS Mellansverige – Kajsa.gustafsson.aman@liu.se Klart nu! Det är Fredrik Löfgren som ska tala om sitt Virtuella konferenssystem. Mer information kommer!!

Välkommen!

 

Presentationer: 
Datum: 
2020-10-14
Stad: 
Norrköping
Plats: 
Arbetets museum
Pris för medlem: 
500:-
Pris för icke medlem: 
900:-
Sista anmälningsdag: 
2020-10-04
Arrangör: 
Mellansverige
Ansvarig: 
Kajsa Gustafsson Åman